Tuesday, June 25, 2013

Ο ξερόλας

Είναι κάτι τύποι που τους αντιπαθείς με το καλημέρα σας. Μέχρι τώρα δεν είχε και κάποιον τον οποίο να αντιπαθώ στο τμήμα. Φέτος βρήκα.
Είναι ένας τύπος από το Χονγκ Κονγκ που ασχολείται με τεχνολογία. Οπόταν έχουμε κοινές περιοχές. Πήγα και γω σαν καλό κορίτσι σε μια παρουσίαση που έκαμε το παιδί στην αρχή του χρόνου να δω με τι ασχολείται. Αντιπάθησα τον! Είχε ένα αέρα, ένα τουπέ, ένα κακό και ο τρόπος που απευθύνετουν στο ακροατήριο ήταν λες και ήμασταν 3χρονα. Έβαλε μας και στο τέλος το λινκ για την προσωπική του σελίδα. Άμπα και χάσουμε! Διδακτορικός φοιτητής στη χώρα του και εδιέκοψε για ένα χρόνο για να κάμει μάστερ δαμέ. wtf ας πούμε; Τέλοσπάντων εν ασχολήθηκα περαιτέρω, δουλειά μου δουλειά του λαλώ.
Έτυχε να τον δω και σε άλλες φάσεις σεμινάρια, συνέδρια κτλ και πάντα το ίδιο υφάκι. Παντού να σχολιάσει, να δειχτεί, να παίξει τον έξυπνο. Και δεν το λέω μόνο εγώ, το ίδιο νιώθουν και άλλοι εδώ. Πήγαινα και κάτι writing group (πέρκει κόψω δρόμο με την δουλειά) και ήταν. Όι ήταν να μιλά ενώ ήταν φάση που εγράφαμε, όι ήταν να κατσιαρίζει, όι να βάζει τη μουσική στα ακουστικά τόσο δυνατά που να ακούμε και οι υπόλοιποι, σεβασμός στους άλλους μηδέν!
Αγνοούσα τον μέχρι το τελευταίο συνέδριο του τμήματος. Εβάλαν μας στο ίδιο session. Εγώ, εκείνος και ακόμα μια κοπέλα. Εν η τύχη μου λαλώ, εν πειράζει θα περάσουμε.
Επαρουσίαζε πρώτος και μετά εγώ. Στη δική μου παρουσίαση ήρθε και η καθηγήτρια μου και όταν ξεκίνησα να μιλώ την ευχαρίστησα για την παρουσία της. Τελειώνω, έκαμε αρκετές ερωτήσεις και σχόλια εκείνος και του απάντησα σε όλα και έκαμαν και 1-2 ερωτήσεις άλλοι. Τελειώνει το session και που έφευγα είδα τον ότι επίε και έπιασε κουβέντα της καθηγήτριας μου.
3 εβδομάδες μετά πιάνω email που την καθηγήτρια μου ότι εσυναντηθήκαν με τον παρέα και εμιλήσαν για το πρότζεκτ μου και ότι ίσως θα ήταν καλά να βρεθούμε και οι 3 να μιλήσουμε. Στο email υπήρχε και η προηγούμενη συνομιλία τους. 2 εβδομάδες μετά το συνέδριο έστειλε email της καθηγήτριας μου με σχόλια για την παρουσίαση μου!! Αν είναι δυνατόν! Που πάεις κύριος; Αν ήθελε να μιλήσει για την παρουσίαση μου να μου τα στείλει εμένα!
Κανονίζεται η συνάντηση. Bitch mode on που το πρωί εγώ. Ετύπωσα το email με τα σχόλια του και έβαλα τα σχόλια μου και επία.

Κατεβαίνοντας που την σκάλα να πάω στην καφετέρια του τμήματος που ήταν να συναντηθούμε είδα τον που έμπαινε. Ένιωθα όπως τον δολοφόνο που παρακολουθεί με εκείνο το ύφος το θύμα του για το πετύχει! Εκείνο το αίσθημα!

Η συζήτηση επήε 1 ώρα. Εν τους άρεσε που εκρατούσα αμυντική στάση. Υποστήριζα τις επιλογές μου. Και όι εν θα δεκτώ τις εισηγήσεις σου άμα ξέρω εκ των προτέρων ότι είναι πράγματα που εν μπορούν να γίνουν στην Κύπρο λόγω του εκπαιδευτικού συστήματος και της οικονομικής κατάστασης. Δεν έχω πρόβλημα να μου κάμεις εισηγήσεις ή σχόλια αλλά να είναι πράγματα εφικτά και να είναι με ύφος που να δείχνει ότι θέλεις να βοηθήσεις και όι απλά να δειχτείς.
Απορώ πώς δεν έφαε καμιά πατσαρκά να του μείνει! Έθελα να του πω πολλά για να τον βάλω στην θέση του αλλά εσυγκρατήθηκα γιατί εν ήθελα να πάει να πει της καθηγήτριας μου ότι επρόσβαλα τον.

Μερικά από τα σχόλια που μου είπε: με italics αυτά που ήθελα να πω
"You may record this with your phone if you want" - για κάτι που εξεκίνησε να λαλεί - δεν μας παρετάς λέω εγώ; Ποιος είσαι και θα ηχογραφήσω τις τσιόφτες που λαλείς;
"I think you are the one resisting to change, not the participants" ΄- κουβέντα του καυκά τούτη. 
"I want to make a contribution to your project" - πιάστο contribution σου και βάρτο εκεί που ξέρεις

Καταρχάς δεν ζήτησα την βοήθεια του. Τα μισά σχόλια είναι καθαρά για να μάθει εκείνος περισσότερα πράγματα. Το contribution αν ήθελε να το κάμει ήταν να έρθει σε μένα και όχι να πάει στην καθηγήτρια για να δειχτεί. Ποιος του είπε ότι θέλω ή ότι μπορεί να κάμει contribution μίσιμου στη δουλειά μου. Δικό μου πρότζεκτ, δική μου ιδέα, σχεδιασμένο για την δική μου χώρα ηλίθιε, όχι για τη δική σου.

Εθύμωσε με αλλά πέρα από εκείνη την μέρα και τώρα που γράφω το ποστ δεν ασχολήθηκα και ούτε θα ασχοληθώ περαιτέρω. Αν τολμήσει να ασχοληθεί ξανά όμως θα πάρει ένα περιποιημένο email που θα του θυμίζει πάντα να μεν νεκατώνεται.

Bitch mode is now off. Back to work.

10 comments:

  1. Εμ χμ πολυ ψύχραιμη σε βρίσκω. Εγω λέω να του την πεις ούτως η άλλως και πριν του την πεις εξηγηθου με την καθηγήτρια σου για το λόγο που θέλεις να του την πεις.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Προσπαθώ να είμαι ψύχραιμη και ίσως είναι που τις φορές που ακόμα εν εκατάλαβα πώς δεν του είπα κάμποσα. Ναι νομίζω πρώτα πρέπει να εξηγηθώ μαζί της και μετά μαζί του. Εν ήθελα να του κάμω την χάρη να με δει να συζητώ με την καθηγήτρια μου για εκείνον μπροστά του. Και θα της το πω προσωπικά και όχι μέσω email γιατί κάποτε αλλιώς τα γράφεις και αλλιώς τα διαβάζει ο άλλος.

      Delete
  2. Δαμαι εθύμωσα εγω που το διάβαζα! Εγώ εν θα άντεχα, ήταν να μιλήσω πάντως. Καλή η εισήγηση της Κολόνας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευτυχώς άντεξα και θα το χειριστώ ψύχραιμα για να μεν χάσω το δίκαιο μου. Σας ευχαριστώ και τις δύο για την εισήγηση, θα την ακολουθήσω!

      Delete
  3. Υπάρχουν πολλοί ετσι τζαι που την εμπειρία την δική μου εν συνήθως ατομα που θελουν να καμουν κάτι πολλα μικρο τζαι να πιάσουν πολλά μεγάλο credit. Εχουν αποψη αλλα αμαν τους βαλλεις να καμουν δικό τους προτζεκτ θα τα καμουν θαλασσα γιατι ξερουν μονο θεωρίες και οχι πράξεις.

    Τζαι σιγα τον φιλόσοφο που θα μιλησει τζαι θα τον ηχογραφήσεις. Αν σου ξανακάμει κατι ετσι, να του στειλεις ενα ημειλ τύπου "Thank you for your suggestions, they are appreciated however I will proceed with the project based on my understanding. After all I will be the one evaluated for this" τζαι να το καμεις copy στην καθηγητρια. Πατσαρκά με το γάντι!

    Εφουτουνιάστικα τωρα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η πρώτη σου παράγραφος είναι σαν να τον περιγράφεις. Αφού έπρεπε να δεις το ύφος του που του είπα ότι εμείναν μου κάτι μήνες και τελειώνω και εκείνος ακόμα εν στον 1,5 χρόνο.

      Μπορώ να κάμω κόπυ την δεύτερη παράγραφο;;;;; Άρεσε μου η πατσαρκά με το γάντι! Εγώ να δεις πόσο εφουτουνιάστηκα εκείνη την μέρα!

      Delete
    2. Ειμαι καλη σε πατσαρκές με γάντι ετσι ο,τι θέλεις πέ μου! Τουτοι οι τυποι εν παντού! Σε ολους τους κλάδους! Τραστ μι!

      Delete
    3. Οκ θα το έχω υπόψην!! Νομίζω οι κακίες στα αγγλικά εν μου βγαίνουν, στα ελληνικά είμαι καλή. Άρα απλά ήμουν τυχερή και απέφυγα τους τόσο καιρό. Άι τραστ γιου!

      Delete
  4. Omg itan na ton dero!! Pos antexes? Je alli I kathigitria en katalavi oti en kathisterimenos je kanonizi je meeting I 3 sas taha? Spastic

    ReplyDelete
  5. Δεν ξέρω πώς άντεξα, ίσως επειδή ήταν η καθηγήτρια μου μπροστά. Εν εκατάλαβα γιατί εκανόνισε την συνάντηση ή γιατί τον έλαβε υπόψην. Θα μάθω όμως!

    ReplyDelete