Thursday, November 22, 2012

Η περιπέτεια της σούπας

Ελογάριαζα να γράψω για κάτι άλλο αλλά άφησα το στα drafts και είπα να γράψω για τα ψεσινά.

Ο συναγερμός για φωτιά στο κτίριο που μένω εν πάρα (μα πάρα) πολλά δυνατός. Εν μπορείς να μείνεις μέσα παραπάνω που 2 λεπτά. Καμιά φορά νομίζω ότι θα πάθω καρδιακό όταν ξεκινά. Πέρα από το άμα παίζει γιατί έγινε κάτι, παίζει και κάθε Πέμπτη πρωί για 15 δευτερόλεπτα απλά για να σιγουρευτούν ότι εν εντάξει.

Εψές λοιπόν, όπως εκάθουμουν μια χαρά στο δωματιούι μου άρχισε να μου μυρίζει κάτι αλλά εσκέφτηκα ότι κάποια θα μαγειρεύει πάλε και εξέχασε τον εξαεριστήρα. Ώσπου να τελειώσω την σκέψη μου ξεκινά ο συνεγαρμός. Ούφφου.... Πιάνω σακάκι, ζακέτα, βάλω παπούτσια (έβρεχε πριν και δεν μπορούσα να βγω με τις παντόφλες), κλειδιά κτλ και βγαίνω που το δωμάτιο. Ο διάδρομος γεμάτος καπνό και μια απαίσια μυρωδιά. Βρίσκω τις συγκάτοικες και πάμε προς τα έξω. Η 'Δωμάτιο 3' εντομεταξύ πανικοβλημένη ξεκινά να μου λαλεί ότι έβαλε την σούπα της να βράσει αλλά εξέχασε την και να με ρωτά αν νομίζω ότι εν εκείνη που φταίει... Ήθελα πάρα πολλά να της πω 'Hello, are you stupid? can't you see the smoke? Its obviously from our kitchen!' Επεριορίστικα στο ότι εν πολλά πιθανό αλλά εν πειράζει πάμε έξω τωρά. Εννοείται όλο το κτίριο είναι έξω και περιμένουμε τους φύλακες να έρτουν να ελέγξουν ότι δεν είναι φωτιά και να σβήσουν τον συναγερμό. Επήρεν τους 15 λεπτά (και εμείς να στεκούμαστε στην κρυάδα) γιατί εσβήναν τον συναγερμό και εξαναξεκίναν.

Anw, εκαταφέραν τα και αφήσαν μας να πάμε μέσα. Συνήθως η ιστορία άμα έχει έτσι περιστατικά τελειώνει δαμέ. Αλλά οι!  Έρχεται λοιπόν ο φύλακας πάνω μαζί μας και προσπαθεί να της εξηγήσει ότι επίε και καπνός στο δωμάτιο της από την κουζίνα και επειδή στα δωμάτια είναι ανιχνευτές καπνού και όχι θερμότητας όπως την κουζίνα γι' αυτό παίζει ξανά και ξανά ο συναγερμός. Εννοείται ότι έπαιξε ακόμα 3-4 φορές και έσβηνε τον ο άλλος φύλακας ώσπου να συνεννοηθούν. Εν εκαταλάβαινε η κοπελιά, ώσπου και είπε της να ανοίξει το δωμάτιο για να δει ότι έχει καπνό μέσα. Τελικά έπρεπε να τα αφήσουμε όλα ανοιχτά για καμιά ώρα γιατί να φύει ο καπνός που τα δωμάτια και τον διάδρομο. Εκάτσαμε λοιπόν με τα παράθυρα ανοικτά να κρυώνουμε ώσπου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

What a lovely night....

P.S.: ακόμα μυρίζει σήμερα. Και εκάμαν το τεστ πάλε το πρωί να δουν αν παίζει ο συναγερμός. Εν τους εκάνισε που έπαιζε ούλλη νύχτα εψές;;;

No comments:

Post a Comment