Sunday, November 11, 2012

Stories from the Faculty - Δε σοσιαλ έρια (the social area)

Έχει ένα τόπο στο faculty που ονομάζεται social area και είναι για τους καθηγητές, τους διδακτορικούς φοιτητές και το προσωπικό του τμήματος μόνο.  Έχει τραπέζια με πολυθρόνες, καναπέδες, ψυγείο, microwave, καφέ, τσάι, φλιτζάνια κτλ. Έχει όμως και βούρνα νεροχύτη για να πλύνουμε ότι χρησιμοποιούμε. Ο καφές εν βασικά δωρεάν και έχει ένα κουπούι για να βάλεις κατι ψιλά έτσι ενδεικτικά για να καλύπτονται τα λεφτά για γάλα και φακελάκια τσαγιού. (ο καφές που έχει τζαμέ εμένα εν μου αρέσκει και έτσι παίρνω το νέσκαφε μου - ιδιότροπη!)

Εν ωραίο τοπούι και χρησιμοποιείται αρκετά. Η φάση όμως που γεμώνει σχεδόν τέλεια εν το μεσημέρι. Κάνουν όλοι διάλειμμα για μεσημέρι. Και οι φοιτητές που είμαστε σε ένα δωμάτιο ειδικά για διάβασμα (τούτο εν άλλο ποστ) όταν κοντεψει η ώρα βλεπεις τους όλους σιγά σιγά ανά 2-3 να πιάνουν τα φαί τους και να πηγαίνουν. Έχει φάση που εν όλοι με το ταπερούι και το φαί τους. Μπορείς να δεις φαγητά αρκετών εθνικοτήτων συνήθως. Το μεσημέρι λοιπόν τυγχαίνει να καρτερούμε και τη σειρά μας για το microwave το οποίο εν πάρα πολλά αστείο! Μέσα σε μια ώρα όμως φεύγουν όλοι αφού καρτερούν και λίο για να έβρουν ευκαιρία να πλύνουν το ταπερούι και τα μαχαιροπήρουνα τους.

Την ώρα του καφέ δεν έχει τόσο συνωστισμό γιατί εν κάμνουμε όλοι διάλειμμα την ίδια ώρα και εκτός τούτο κάποιοι προτιμούν να πίνουν τον καφέ ή το τσάι τους στο γραφείο τους αν έχουν αρκετή δουλειά να κάμουν. Γενικά όμως εν καλή ευκαιρία να κάμεις ένα διάλλειμα, να δεις κόσμο, να μιλήσεις και μετά πάλε πίσω στο διάβασμα/δουλειά.

No comments:

Post a Comment