Wednesday, June 12, 2013

Αβεβαιότητα στο φουλ



Τούτες τις μέρες είναι αβεβαιότητα και απογοήτευση στο φουλ.

Και δεν μιλώ  γράφω μόνο για όσα προκύπτουν από την οικονομική κατάσταση που είμαστε. Τούτα έχει καιρό που υπάρχουν. Ναι σπουδάζω, κάμνω PhD, επληρώσαν και πληρώνουν οι δικοί μου τόσα λεφτά να με σπουδάσουν, θα τελειώσω σε κάποιους μήνες και μετά; Άνεργη το πιο πιθανόν. Εκτός και αν καταφέρω να βρω κάτι στην Αγγλία. Και μετα; Θα καταφέρω να επιστρέψω κάποια φάση Κύπρο ή θα μείνω εκτός; Αλλά είπαμε αυτά έχει καιρό που τα ξέρω.

Τώρα πάμε σε πιο άμεσα. Τελειώνει το συμβόλαιο σύντομα και δεν βρήκα ακόμα πού θα μείνω. Γι' αυτό και δεν έκλεισα εισητήρια ακόμα να πάω Κύπρο για λίγο το καλοκαίρι γιατί ελπίζω ότι θα τακτοποιηθεί το θέμα της διαμονής και μετά να φύγω. Πού και με ποιους θα μείνω; Ως τωρά πάντα είχα κλεισμένα εισητήρια. Τωρά ακόμα, και είναι και πανάκριβα!

Τα διαβάσματα εν σχεδόν στάσιμα με τούτα όλα που συμβαίνουν και που με απασχολούν. Είμαι πίσω που το προγραμματισμό μου και δεν το βλέπω να καλύπτω το χαμένο έδαφος. Ούτε εκατάλαβα πώς εφτάσαμε μέσα του Ιούνη σχεδόν. Ελπίζω τουλάχιστον να καταφέρω τον στόχο που έβαλα για τον Ιούλη.
Θέλω να κάμω και άρθρο για δημοσίευση αλλά πού καιρός; Αφού τα βασικά εν τα φτάνω.

Επίσης εν θέλω να σκέφτουμαι ότι θα αρχίσουν να με ρωτούν όλοι πάλε πότε θα τελειώσω. Και κάτσε εξήγα τους. Και να μουρμουρούν ότι πρέπει να τελειώνω με τις σπουδές γιατί έχει και άλλα πράγματα η ζωή. Λες και εφάαν με τα χρόνια!

Ρωτά με και η διευθύντρια του σχολείου αν θέλω να πηγαίνω και του χρόνου και δεν ξέρω τι να της πω. Που την μια θέλω γιατί κάτι πληρώνομαι αλλά στο τέλος εν κουραστικό κάθε Σαββατο. Φέτος επεράσαμε, δεν ξέρω αν θέλω και του χρόνου. Μπορώ να δεσμευτώ για ακόμα ένα χρόνο σε τούτο το πράμα;

Το μόνο θετικό είναι ότι ο Ψηλός επιτέλους πήρε τις απαντήσεις του για Αγγλία και σιγά σιγά θα αρχίσει να προγραμματίζεται για να έρθει, όταν φυσικά αποφασίσει πού θα πάει. Και πάλι δεν θα είμαστε στην ίδια πόλη αλλά τουλάχιστον στην ίδια χώρα. Είναι και αυτός ένας λόγος που θέλω να τελειώνω με το διδακτορικό τουλάχιστον το πρώτο γράψιμο της διατριβής για να μπορώ να ξεκινήσω να ψάχνω για δουλειά.

Πολλά μέτωπα ανοιχτά, πολλές σκέψεις.
Νομίζω θέλω να σταματήσει ο χρόνος για λίγο, να τακτοποιήσω καμπόσες εκκρεμότητες και συνεχίζουμε ξανά.

4 comments:

  1. Θα δεις που σιγά σιγα ενα ενα θα κλείνουν τα μέτωπα...υπομονη και ηρεμια για να παρθουν καλές αποφασασεις. :)

    ReplyDelete
  2. συμφωνω με την προλαλησαντα. λαου λαου. προσπαθα κλεισε τζινα που εν θελουν πολλυ χρονο (πχ. αν εχεις να στειλεις καποιο ημειλ, να συμπληρωσεις μια φορμα) για να λλιανουν οι εννοιες τζιε μετα τα πιο βραχυπροθεσμα. ε σιγα σιγα εννα λειψουν!

    ReplyDelete
  3. Ψυχραιμία και καλή τύχη. Σιγά σιγά θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, έχε το νου σου και καλή τύχη.

    ReplyDelete
  4. @Πρασιναδα και Dreamer: Ξέρω το, αυτό λέω στον εαυτό μου, αλλά με πιάνουν και τούτες οι φάσεις που πνίουμαι σε μια κουταλιά νερό.

    @Σχεδόν 40: Κατ' αρχάς καλωσόρισες! Όσο νου έχω προσπαθώ να τον βάζω να δουλεύει τις περισσότερες φορές. Ευχαριστώ μάλλον θα χρειαστώ τύχη όπως φαίνεται!

    ReplyDelete