Monday, January 14, 2013

Αυτές οι μικρές χαρές της ζωής!

Προχτές εμιλούσα με μια φίλη μου στο τηλέφωνο με την οποία κάμνουμε πάρα πολλή παρέα από τότε που ήρθαμε Αγγλία. Αρέσκει μου πολλά ως άνθρωπος και περνούμε καλά. Τελευταίως εν πολλά πιεσμένη με την δουλειά που έχει να παραδώσει και άρκεψε να την παίρνει πουκάτω τούτο.

Έπιασε με που λες προχτές μες την τρελλή χαρά! Ενθουσιάστηκα που την άσκουσα έτσι μετά από αρκετό καιρό. Επερίμενα με αγωνία να μου πει τον λόγο που ξαφνικά ήταν τόσο χαρούμενη και ευδιάθετη. Μα ήταν πάρα πολύ απλό. Πήγε για φαγητό και καφέ σε ένα πάρα πολλά ωραίο τοπούι που ανακάλυψε και εχαλάρωσε και απόλαυσεν το. Έπιασε με για να μου πει για το πόσο ενθουσιασμένη ήταν και ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάμε και μαζί. Και έτσι απλά άλλαξε η διάθεσή της!

Τελικά τούτες τις μικρές χαρές της ζωής δεν τις εκτιμούμε και συχνά τις προσπερνούμε. Μια ωραία βόλτα, μια κουβέντα που μπορεί να μας πει κάποιος, ένα τραγούδι, ένα μήνυμα, ένα ωραίο βιβλίο, ένα καφεδάκι με καλή παρέα. Σίγουρα υπάρχουν και πιο μεγάλα και πιο σημαντικά πράγματα που μπορεί να μας δώσουν χαρά και ευτυχία. Όμως αυτά πόσο συχνά μας συμβαίνουν; Ενώ οι μικρές χαρές έρχονται από τις καθημερινές μας στιγμές.

2 comments:

  1. Το προβλημα του ανθρωπου τουτον ενει. Ξηχανει ευκολα ;)

    ReplyDelete
  2. Σωστό. Κάθε μέρα προσπαθώ να θυμίζω τον εαυτό μου να μην ξεχνά τόσο εύκολα και να απολαμβάνει την κάθε μέρα και την κάθε στιγμή.

    ReplyDelete