Tuesday, November 26, 2013

Ωράριο 9-5;

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες δούλεψα στο Assessment Centre εδώ για να βαθμολογήσω κάποια γραπτά. Ήμασταν αρκετοί και έτσι μπορούσαμε από πριν να δηλώσουμε ποιες μέρες και ώρες θέλαμε να πηγαίνουμε (επιλογή 2 βάρδιες κάθε μέρα, τουλάχιστον 8 βάρδιες σε 2 εβδομάδες) . Τις πιο πολλές μέρες πήγαινα όλη μέρα (9-5) και μετά προσπαθούσα να διαβάσω. Την πρώτη εβδομάδα κατάφερα να διαβάσω την δεύτερη όχι και τόσο. Είχα να παραδώσω και 3 κεφάλαια στις καθηγήτριες μου, δεν υπολόγισα σωστά την ώρα που ήθελε το ‘σουλούπωμα’ με αποτέλεσμα να είμαι κυριολεκτικά full-time. 20 λεπτά ύπνο την μια νύχτα και 5 ώρες την άλλη νύχτα περίπου όταν τα έστειλα και μετά. Πήρε μέρες να επανέλθει το ωράριο ύπνου σε κανονικά επίπεδα. Από μια ολονυχτία συνέρχομαι από 2 συνεχόμενες όχι. Μάλλον πρέπει να ρωτήσω την Αντι-μόκο το μυστικό.


Το αίσθημα του να δουλεύεις κανονικό ωράριο κυριάρχησε  τελικά και είναι πολύ διαφορετικό από την κατάσταση που είμαι ως φοιτήτρια τα τελευταία χρόνια. Κυρίως τώρα με το διδακτορικό στους τελευταίους του μήνες δεν με φτάνουν οι ώρες της μέρας όχι να έχω και απαιτήσεις για κανονικό ωράριο. Ωραίο πράγμα πάντως να σχολάνεις και να ξέρεις ότι δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις και μπορείς να χαλαρώσεις και να κάνεις ό,τι θέλεις. Τώρα το ‘διάλλειμα’ τελείωσε και πίσω στο διάβασμα.

4 comments:

  1. Εθύμησες μου τη φορά που ήμασταν Γαλλία και μάθαμε ότι παρόλο που πέθανε ο καθηγητής του σεμιναρίου θα διόρθωνε την εργασία άλλη καθηγήτρια 3 μέρες πριν την ημερομηνία παράδοσης.
    Εκτός από ημερομηνία παράδοσης ήταν και ημερομηνία που φεύγαμε για ταξίδι, άρα έπρεπε να παραδώσουμε μια μέρα νωρίτερα.
    Έχω φωτογραφίες στο λεωφορείο για τον προορισμό μας που φαινόμαστε 2 πλάσματα που δεν μπορούμε να μας αναγνωρίσουμε! Άλλες φάτσες που την αϋπνία!
    Φαντάσου ότι είχα φτάσει σε σημείο να (δοκιμάσω να) πιώ καφέ για να φκάλω την τελευταία νύχτα.
    Oh well....περνούν ούλλα πιο γλήορα από ότι νομίζουμε όσο τα ζούμε άρα θεωρώ πως σύντομα έννα τα θυμάσαι τζαι να γελάς!
    Καλή συνέχεια!

    ReplyDelete
  2. Μα ποιό μυστικό καλέ;! Απλά δε την ώρα που σχολιάζω! (ελπίζω να μεν σε ξυπνώ)

    "Ωραίο πράγμα πάντως να σχολάνεις και να ξέρεις ότι δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις και μπορείς να χαλαρώσεις και να κάνεις ό,τι θέλεις." Αυτό θέλω! Πόσο κάνει; Τί να δώσω για αντάλλαγμα;

    Καλή συνέχεια :) πρώτα ξεκούραση όμως!

    ReplyDelete
  3. @Moonlight Παρά την ταλαιπωρία αυτά θυμόμαστε τελικά. Ευχαριστώ, επίσης!
    @Αντι μόκο Να δούμε πότε δεν θα έχουμε τίποτε να κάνουμε ή εγώ η εσύ.

    ReplyDelete
  4. Μέτα το πανεπιστήμιο, όταν έπιασα δουλειά με 8ωρο, ένιωθα πως ήμουν σε διακοπές διαρκείας!

    ReplyDelete