Wednesday, September 11, 2013

"About Time"

Ψες μετά το διάβασμα είπαμε να πάμε σινεμά. Είχε και καιρό να πάμε, ήταν και Τρίτη (Bargain Tuesdays = πιο φτηνό εισητήριο). Διαλέξαμε ένα έργο που η διαφήμιση του είναι σχεδόν σε όλα τα λεωφορεία. Φαινόταν χαλαρή ταινία, ότι καλύτερο μετά από μια μέρα όλο διάβασμα. Σταθερά πήγαμε από το σούπερμαρκετ πριν για προμήθειες σιγά να μεν δώσω £7 για σιταροπούλα και νερό, είπαμε αλλά όχι και έτσι. Με το που μπαίνουμε στην αίθουσα (και αφού είχαν ήδη προηγηθεί 15 λεπτά διαφημίσεις) σχεδόν δεν είχε θέσεις να κάτσουμε! 

Η ταινία ήταν πάρα πάρα πολύ ωραία. Άνετα θα την ξανάβλεπα! Αν και νόμιζα ότι θα ήταν τίποτε υπερβολικά λάιτ τελικά ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μου. Ο πρωταγωνιστής έχει την δυνατότητα να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο αλλά μόνο στην δική του ζωή. Αγγίζει θέματα όπως οικογένεια, το να είσαι γονιός και τη σχέση που έχουμε με τους γονείς μας, την αγάπη, τον έρωτα, διλήμματα αλλά με ένα ωραίο τρόπο. Και γέλασα και συγκινήθηκα!

Σε αφήνει με διάφορα να σκεφτείς. Αυτό που κράτησα εγώ ήταν ότι πρέπει να ζούμε την ζωή μας με την κάθε της στιγμή. Να προσπαθήσουμε όσο γίνεται να απολαμβάνουμε τα μικρά, τα απλά, τα καθημερινά. Ένα χαμόγελο, ένα ωραίο φεγγάρι. Η ζωή μας τρέχει και μαζί της και εμείς συνέχεια και είναι κάποιες μέρες που είμαστε τόσο απορροφημένοι στις σκέψεις μας, στο άγχος μας που ξεχνούμε να αναπνεύσουμε και να δούμε γύρω μας. Να πούμε σε κάποιον πόσο πολύ τον αγαπούμε και πόσα σημαίνει για μας, ακόμα και αν τον βλέπουμε κάθε μέρα. Γιατί στο κάτω κάτω η ζωή μας δεν είναι τίποτε άλλο από στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπούμε.


"Try to live every day as it was the final day of my extraordinary ordinary life..."

Εσύ τι θα έκανες αν μπορούσες να ταξιδέψεις πίσω στο χρόνο;

2 comments:

  1. Χαχαχ! Το τέσκο-πριν-απο-το-σινεμα-σακουλα-μες-τη-τσαντα ενόμιζα εκάμναμεν το μόνο εμείς! Την ταινία ήθελα να τη δω, μου κίνησε την περιέργεια αν και νομίζω θα την κατεβάσω, no bargain Tuesdays for us! Αν μπορούσα να ταξιδέψω στο χρόνο θα αξιοποιούσα το χρόνο μου καλύτερα!

    ReplyDelete
  2. Άτε να την κατεβάσεις και όταν τελειώσει (επιτέλους) η μετακόμιση να κάτσεις χαλαρά να την δεις. Μπορούμε να αξιοποίησουμε καλύτερα τον χρόνο μας από εδώ και πέρα!

    ReplyDelete