Thursday, May 23, 2013

Επιχείρηση σπίτι

Τις τελευταίες μέρες προβληματίζει με και απασχολεί με πάρα πολλά το θέμα της διαμονής του χρόνου. Αποφάσισα ότι δεν θα μείνω ακόμα μια χρονιά εδώ που είμαι τώρα. Ο λόγος είναι ότι μόνο χρονιαίο συμβόλαιο κάμνουν και εγώ ελπίζω, θέλω, παλεύω να μην χρειαστώ και όλο τον επόμενο χρόνο. Ως γνωστή και καλή μαζόχα και self sorry family-funded διδακτορική φοιτήτρια που είμαι δεν θέλω να δώσω στον εαυτό μου την πολυτέλεια της επιλογής να πάρω και όλο τον επόμενο χρόνο για να τελειώσω. Ξέρω ότι αν κάμω τόσο καιρό να τελειώσω θα βαρεθώ απιστευτα το πρότζεκτ μου και από ότι λεν το τέλος είναι πολύ ψυχοφθόρο. Περιττό ότι οι συγκάτοικες μου που ξεκινήσαμε τον ίδιο καιρό και δεν δικαιούνται να μείνουν άλλο (εγώ δικαιούμουν γιατί έκανα και ένα χρόνο Κύπρο για fieldwork) εκάμαν αίτηση και ελπίζουν παρόλο που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα της απορρίψουν. Επίσης δήλωσαν ότι θα πάρουν και όλο τον επόμενο χρόνο για να τελειώσουν.

Το συμβόλαιο μου τελειώνει τέλος του Ιούνη με δυνατότητα παράτασης μέχρι τις 3 του Σεπτέμβρη. Συμφώνησα με τον οικονομικό διευθυντή (ένα κατζιάρη τσιγκούναρο που ακόμα δεν ξέρω γιατί δέχτηκε, μάλλον ελυπήθηκε με λόγω όσων ακούει για την Κύπρο) να παρατείνω το συμβόλαιο με την εβδομάδα και να πληρώνω σταδιακά αντί όλο το ποσό.

Και κάπου εδώ ξεκινούν τα διλλήματα. Τι επιλογές έχω με τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω; Εν και πανάκριβα τα ενοίκια!

Επιλογή 1: Lodger
Η επιλογή τούτη εν περίεργη. Σημαίνει ότι θα ενοικιάσω δωμάτιο στο σπίτι κάποιου. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι μόνο φοιτητές που θα μένουν, μπορεί να είναι ένα άτομο ή μια οικογένεια. Έχουν περιορισμούς τούτες οι καταστάσεις (ωράρια, πρόσβαση σε κοινούς χώρους, φιλοξενούμενοι κτλ). Για παράδειγμα ένα που είχα βρει σε καλή τοποθεσία και τιμή όταν επικοινώνησα για να πάω να το δω είπε μου ότι θέλουμε κάποιον που δεν θα μείνει για πολύ καιρό και θα λείπει τις περισσότερες ώρες της μέρας. Ε καλά κύριε, θα πληρώνω και θα μου πεις και πόσες ώρες μπορώ να είμαι στο δωμάτιο που σου πληρώνω; Αν μου γυρίσει δηλαδή και θέλω να διαβάζω που σπίτι αντί που το τμήμα τι θα γίνει; Και έτσι σκέφτομαι αν θα νιώθω άνετα σε έτσι κατάσταση. Προτιμώ να μοιράζομαι με άλλους φοιτητές γιατί δεν θέλω σπίτι με τον landlord μόνο. Θα νιώθω άβολα και θα φοούμαι. Από την άλλη έτσι επιλογές είναι πιο ευέλικτες για το χρονικό διάστημα που θα τις κλείσεις και οικονομικά είναι σχετικά εντάξει. Και το ποσό συνήθως συμπεριλαμβάνει και λογαριασμούς άρα μια έννοια λιγότερη.

Επιλογή 2: Διαμέρισμα/σπίτι με φίλες
Ως λύση ακούγεται μου η πιο καλή και η αλήθεια προτιμώ. Αλλά υπάρχουν θέματα που το περιπλέκουν. Οι φίλες με τις οποίες το συζητούμε θα θέλουν να μείνουν για όλο το χρόνο, οπόταν μάλλον θα τις δυσκολέψω αν φύγω πιο γρήγορα. Σίγουρα θα βρουν κάποιον άλλο να μπει μέσα αλλά θα πρέπει να περάσουν την διαδικασία. Και μπορεί να έχουμε και παρεξηγήσεις τελικά αν και εσυζητήσαμε το και είπαν δεν τις πειράζει.
Αλλά το θέμα θέλει τρέξιμο και μέχρι τώρα μόνο εγώ ασχολούμαι και ψάχνω τις σελίδες και τις αγγελίες. Θα πρέπει αν βρούμε κάτι να κλείνουμε viewing και να πηγαίνουμε άμεσα να το δούμε. Θέλει αποφασιστηκότητα και δεν είμαι σίγουρη αν είναι έτοιμες να αφήνουν τα διαβάσματα για να πάμε να δούμε σπίτια. Και δεν είμαι διαθετιμένη να τραβήσω όλο το σκόρσο μόνη μου. Κάποια σπίτια/διαμερίσματα που βρήκα είναι χωρίς έπιπλα αλλά οι κοπέλες δεν θέλουν να μπουν σε έτσι διαδικασίες οπόταν οι επιλογές αμέσως λιγοστεύουν. Μετά αν καταφέρουμε να βρούμε κάτι θα θέλουμε και εγγυητικές.

Επιλογή 3:
Ψάχνομαι ως την τελευταία στιμή και είτε κουβαλιούμαι του αδερφούλη ώσπου να βρω κάτι ή πάω Κύπρο για να τελειώσω (που δεν θέλω). Α μπορώ να κάμνω παρέα με τους άστεγους αν και νομίζω ότι οι πιο πολλοί τόποι είναι πιασμένοι και θα έχω και εδώ πρόβλημα.

Έτσι τωρά κοιτάζω για δωμάτια και διαμερίσματα ή σπίτια με 1,2,3 ή 4 υπνοδωμάτια. Όλα τα νούμερα κερδίζουν!

4 comments:

  1. Μα γιατί τόσον άγχος ρε παιδί μου για το που θα μείνουμε του χρόνου; Ούτε γω ήβρα, call me miss last moment. Εν ανησυχώ, παγκάκια υπάρχουν! Έτσι στα σοβαρά όμως, lodge θα εφοούμουν, η δευτερη επιλογή εν καλούτσικη, η τρίτη άμα έχεις κοντινό σου πρόσωπο γιατί να μεν σε στηρίξει; Υπομονή, κάτι θα βρεθεί!

    ReplyDelete
  2. Συνήθως είμαι και γω της τελευταίας στιγμής αλλά τούτη τη φορά είπα να το ψάξω νωρίς, επειδή είδα 2 φορές τη διαδικασία με άλλους και έχει τρέξιμο αρκετό. Το κοντινό πρόσωπο είναι σε άλλη πόλη όμως και δεν θα είναι ότι καλύτερο να αλλάζω πόλεις σε έτσι φάση που είμαι.
    Υπομονή... κάτι θα βρεθεί και θα τις δύο μας πού θα πάει;

    ReplyDelete
  3. Αντι-μοκο επαραχαλαρωσαμε;;;;

    Μπλου, κατι μεταξυ 2 τζιε 3 πορ φαβορ! πολλα αβολο ακουεται το 1

    ReplyDelete
  4. Τώρα να δούμε dreamer τι θα γίνει. Πάντως σήμερα εκλείσαμε viewing και φαίνεται καλό το διαμέρισμα. Ελπίζουμε...

    ReplyDelete