Wednesday, January 23, 2013

Les Miserables

Άλλο έθελα να γράψω σήμερα αλλά για άλλο θα γράψω τελικά. Εψές είδα το Les Miserables την ταινία. Ενθουσιάστηκα! Συστήνω το ανεπιφύλακτα. Ειδικά αν σας αρέσκουν τα musical αλλά και να μην σας αρέσκουν πάλε εν ωραίο. Εννοείται ότι έσυρα και το κλαματούι μου εγεμώσαν τα μάτια μου στο τέλος και που ετέλειωσε επρόσεξα ότι είχε αρκετούς που ήταν στην ίδια κατάσταση με εμένα στην αίθουσα.
Να πω ότι εν ήξερα καλά την  ιστορία πριν πάω να το δω, ήξερα μόνο πόξω πόξω και τούτο ίσως να εβοήθησε γιατί είχα αγωνία τι θα γίνει. Τωρά ανυπομονώ να διαβάσω και το βιβλίο. Άρεσε μου πάρα πολλά που έδειχνε αληθινό. Τα σκηνικά, τα κοστούμια, τα συναισθήματα των ηθοποιών... Μετά που ήρτα σπίτι ως την ώρα που ήταν να κοιμηθώ έβαλα και άκουα ξανά και ξανά τα τραγούδια.
Οι ηθοποιοί την ώρα που εγυρίζαν την ταινία ετραγουδούσαν live και όι που playback και ήταν ένας που τους λόγους που έφκαιναν τόσο αληθινά τα συναισθήματα. Είχαν μόνο ένα πιάνο να τους συνοδεύει το οποίο όπως εν έδινε το ρυθμό αλλά τον ρυθμό εδίναν τον οι ηθοποιοί αναλόγως του πώς ενιώθαν το τραγούδι εκείνη την στιγμή. Αργότερα εμπήκε το ορχηστρικό που ακούεται στην ταινία και επειδή εγυρίστηκε με τούτο τον τρόπο έχει σημεία που η μουσική και το τραγούδι εν κάθονται ακριβώς μαζί ρυθμικά. Προσωπικά εν με ενοχλούσε καθόλου τούτο, αλλά αντίθετα επρόσθετε μια μαγεία, κάτι διαφορετικό.
Η ερμηνεία της Αν Χάθαγουει στο I dreamed a dream ήταν απίστευτη. Εν ξέρω πόσες φορές άκουσα το τραγούδι τούτο που εψές. Και στην σκηνή που της κόφκουν τα μαλλιά της, εκόψαν της τα πραγματικά!! Εζήτησε το η ίδια να γίνει έτσι.


Επίσης φεύκοντας που την ταινία έχει τόσα πολλά μηνύματα που παίρνεις μαζί σου. Πραγματεύεται τόσα πολλά θέματα, αυτοθυσία, καλοσύνη, εκδίκηση, φτώχεια, διλλήματα. Σκέφτεσαι πόσα έχουμε εμείς για δεδομένα για τα οποία άλλοι επολεμήσαν και εσκοτωθήκαν, σκέφτεσαι αν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με τόση ανθρωπιά και καλοσύνη, αν υπάρχει τόση αγάπη, το καθήκον προς τον εαυτό σου και προς τους άλλους, αν μια στιγμή μπορεί να σου αλλάξει όλη την κοσμοθεωρία σου, πώς όσα ζει ο καθένας μας αλλάζουν τον χαρακτήρα σου. Αλλά και πάλε μπορεί να τον αλλάξουν προς το καλό ή προς το κακό. 
Θα το εξανάβλεπα άνετα!

2 comments:

  1. k a t a p l i k t i k i tainia!!!!!!!!!allwste i ann m arese panta! alla edw ontws edwse resta! fantastiki tainia prolaveteeeeee!!!

    ReplyDelete
  2. Πράγματι άμα το σκεφτείς δεν παίζει σε όλη την ταινία αλλά στις σκηνές που παίζει είναι απίστευτη!

    ReplyDelete