Monday, July 8, 2013

Stories from the Greek school - Τέλος;


Στο τρένο για το σχολείο:
Τελευταίο Σάββατο που πάω στο σχολείο σήμερα. Θα κάνουμε και το πανηγυράκι μας. Η τάξη μου θα ασχοληθεί με διακόσμηση μπισκότων. Ήθελα να κάμουμε κάτι δημιουργικό, τώρα να δούμε τι θα βγει. Όταν είχα κάνει παρόμοιο στην Κύπρο ήταν μεγάλη επιτυχία.

Έφτιαξα τους και καρτούλες τελικά για δωράκι/ενθύμιο. Έκαμα τες τούτες τελικά. Δεν ήταν τόσο δύσκολες και δεν μου στοίχισε σχεδόν τίποτε. Νομίζω θα τους πεθυμήσω. Αλλά από την άλλη ψιλοκουράστηκα να τρέχω κάθε Σάββατο. Ίσως επειδή κλείνει το σχολείο και φύλαξα δυνάμεις μέχρι σήμερα;

Τα πράγματα για του χρόνου εν αμφίβολα. Δεν ξέρω αν θα δουλεύω σε αυτό το σχολείο. Μου έκαναν πρόταση και από άλλο σχολείο αλλά είναι πιο μακριά και τα λεφτά λίγο πιο λίγα. Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο. Συνήθισα την διαδρομή που κάνω φέτος και δεν χρειάζεται να πιάσω underground. Μπορεί πάλι να πρέπει να περιορίσω τις άλλες δραστηριότητες, να τελειώσω το διδακτορικό και να βρω full-time δουλειά. Θα δείξει....

Το περασμένο Σάββατο ήταν και η τελική γιορτή. Ήταν καλοί οι μαθητές μου και πήραμε καλά σχόλια. Το χάρηκα γιατί τολμήσαμε και κάναμε κάτι διαφορετικό, όχι απλά ένα ποιήμα ή ένα τραγούδι και βγήκε εντάξει.


Φεύγοντας:
Δεν είχε μεγάλη επιτυχία το παζαράκι τελικά και δεν πουλήσαμε πολλά μπισκότα. Αποχαιρέτισα φεύγοντας τους μαθητές και τους υπόλοιπους δασκάλους του σχολείου. Περίεργο το συναίσθημα.

Saturdays are free again (for now)!

5 comments:

  1. ετσι ειναι, καθε (απο)χωρισμος και δυσκολος. αλλα πρεπει να κλειουν οι κυκλοι σιγα σιγα..

    ReplyDelete
  2. Ηταν φανταζομαι μια ωραία εμπειρια. Καλη συνέχεια! :)

    ReplyDelete
  3. @Dreamer δεν είναι τόσο δύσκολο όσο περίεργο με την άποψη του ότι δεν ξέρω αν θα δουλεύω εκεί του χρόνου και έτσι όλοι αποχαιρετούσαν όλους

    @Πρασινάδα ωραία εμπειρία ναι, δεν το μετανιώνω! Ευχαριστώ επίσης!

    ReplyDelete
  4. Αν τα καταφέρεις να δουλεύεις σε αυτό το σχολείο αφού το προτιμάς σίγουρα θα είναι καλύτερα και σου το εύχομαι. Καλή τύχη με το διδακτορικό και στο να βρεις δουλειά, καλά κάνεις και προχωράς γιατί σα δασκάλα στην Κύπρο αν δεν έχεις ήδη θέση δε μπορείς να βρεις δουλειά και η κατάσταση στην Κύπρο γενικά είναι απογοητευτική τελευταίως.

    ReplyDelete
  5. Σαν δασκάλα το χώνεψα εδώ και καιρό ότι δεν έχω μέλλον στην Κύπρο. Θα δούμε τι θα γίνει. Αν δεν με πιάσουν και του χρόνου σε εκείνο το σχολείο θα πω 'κάθε εμπόδιο για καλό' και θα συγκεντρωθώ να τελειώσω το διδακτορικό το συντομότερο δυνατό.

    ReplyDelete