Friday, February 22, 2013

Έτσι για αλλαγή


Θα αρπάξω την ευκαιρία που ένα περιστατικό που έγινε προψές για να βάλω σε εφαρμογή μια απόφαση που πήρα. Άμα το μοιραστώ σημαίνει ότι εν πολλά πιο πιθανό να το κρατήσω. Αποφάσισα λοιπόν να γίνω πιο σκληρή. Κανεί χάρες για άτομα που δεν το εκτιμούν. Ήμουν παλιά πιο σκληρή, δεν εσιωπούσα εύκολα, δεν εδέχουμουν εύκολα να αφήκω να περάσει κάτι έτσι. Μετά σιγά-σιγά εμαλάκωσα. Τελευταίως όμως επρόσεξα εσυνηδητοποιήσα ότι ελάχιστοι το εκτιμούν τούτο και είπα κανεί.

Η μια που τις κοπέλες που συγκατοικούμε/μοιραζόμαστε την κουζίνα βασικά, τους τελευταίους μήνες επέρασε δύσκολα. Και ήμουν πάντα εκεί δίπλα της να την βοηθήσω, να την στηρίξω όπως μπορούσα χωρίς να επεμβαίνω. Έχει σοβαρό θέμα με το πράιβασι της και το σέβομαι. Λοιπόν τελευταίως εβοηθούσα την με όλα πάρα πολλά. Για παράδειγμα δεν επήγαινε σε παρουσιάσεις που είχαμε αν δεν πήγαινα εγώ και έτσι άλλασα το πρόγραμμα μου για να βολευτούμε, έφευκα που το τμήμα πιο γλίορα για να της κάμω κάτι που μου ζήτησε κτλ. Και πραγματικά δεν με πείραζε, ήθελα να την βοηθήσω γιατί εχρειάζετουν το. Πριν λίες μέρες ανακοίνωσε μας ότι θα φύει να πάει σπίτι της για ένα-ενάμιση μήνα γιατί ήταν στάσιμη η δουλειά της δαμέ και δεν είχε κάποιο λόγο να μείνει. Και η άλλη συγκάτοικος που πηγαινοέρχεται είπε ότι δεν θα έρθει για ένα μήνα, η άλλη θα πάει σπίτι της για δύο εβδομάδες γιατί δεν πήγε τα Χριστούγεννα και βρήκε φτηνά εισιτήρια τωρά. Να μεν τα πολυλογώ εφάνηκε ότι Μάη πλέον να ξαναβρεθούμε στο φλατ και οι 5. Και έτσι είπαμε να πάμε για φαί. Μετά που πάρα πολύ κανόνισμα εκαταφέραμε να βρούμε μέρα και ώρα να μας βολεύει όλες. Εκείνη που το κανόνισε το μεσημέρι επιβεβαιώνει το με όλες και λέει ότι θα αναλάβει να καλέσει ταξί. Ενώ ετοιμαζόμαστε να φύγουμε (εβαρκούμουν και λίο να πάω) και έχει έρθει το ταξί ανοίγει την πόρτα της η κοπελιά και λέει εν θα έρτω εχω πολύ διάβασμα.

Εθύμωσα πάρα πολλά!! Επροσπάθησα να μεν πω τίποτε αλλά εν τα κατάφερα. Είδα ότι όλες επείραξε τες η στάση της. Μετά που τόσο κανόνισμα ανακοινώνεις μας ένα λεπτό πριν ότι εν θα έρτεις; Ενώ εκαλέσαμε και μεγάλο ταξί γιατί είμαστε 5 το οποίο μας χρεώνει και έξτρα; Ενώ ξέρω ότι εν έχεις διάβασμα γιατί έχει μέρες που εν έχεις τίποτε να κάμεις γιατί περιμένεις απαντήσεις για να προχωρήσεις; Ε όι! Και εξεκίνησα και είπα της διάφορα με εκνευρισμένο ύφος. Ώσπου μου ελάλε πελλάρικες δικαιολογίες παραπάνω εθύμωνα εγώ. Στο τέλος λαλώ στις άλλες άτε φύαμε και κανεί.

Πώς την είδε δηλαδή; Εγώ εν έχω διάβασμα; Εν πιο πολύτιμος ο δικός σου χρόνος; Αφού εν για σένα που το κανονίζουμε, για να σε βγάλουμε που το δωμάτιο σου επιτέλους. Εν για σένα που θα κάμεις τόσο καιρό να έρτεις πίσω. Εν για σένα για να κοινωνικοποιηθείς. Εν για σένα να αλλάξεις παραστάσεις και ψυχολογία. Και αφού ξέρω ότι εν έχεις διάβασμα γιατί μου λαλείς ηλίθιες δικαιολογίες τελευταία στιγμή; Πε μου το που πριν να ξέρω να κανονίσω την πορεία μου.

Τέλοσπάντων, υπό κανονικές συνθήκες θα εσιωπούσα τελείως από εκείνη την ώρα ή θα της απολογούμουν μετά αν ήμουν απότομη (θίγεται και εύκολα εν μας κανεί!). Όμως όχι. Εν με ενδιαφέρει αν της εκακοφάνηκε. Εκακοφάνηκε μου και εμένα και στις υπόλοιπες. Αποφάσισα λοιπόν να λέω ότι με ενοχλεί. Και εξεκίνησα που τούτο. Άμα εν εκτιμάς την καλή μου πλευρά θα δεις την άλλη μου πλευρά, την σκληρή.  

6 comments:

  1. Μαζί σου!!! Ειμαστε καλοί αλλα εχουμε και όρια! Επαθα την πολλές φορές μέχρι να το πάρω αποφαση να γινω σκληρη. Ας λεν ο,τι θελουν οι άλλοι!

    ReplyDelete
  2. Θα συμφωνήσω. Γενικά το θέμα γαουοροσυνης ούτε γω το αντέχω. Αλλα και καλα κανείς να μιλάς οταν κάτι σε ενοχλεί και είναι λογικό.

    ReplyDelete
  3. Έτσι είναι, είναι να μην περάσουν τα όρια μας. Από τώρα και να πάει θα μιλώ, δεν θα τα κρατώ μέσα σου, δεν αξίξει.
    Bitch mode. Άρεσε μου τούτο! :)

    ReplyDelete
  4. Ειπαν τα ουλλα οι αλλοι :)
    Μαζί σου:)

    ReplyDelete
  5. Ευχαριστώ Φ! Καλωσόρισες στο μπλοκ!

    ReplyDelete